Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Anime σειρές για ενηλίκους


Anime;  

Εννοείς αυτά που βάζει το Star Channel για τα μωρά το πρωί;
'
Ναι αυτά εννοώ και ναι, κάνεις λάθος αν νομίζεις οτι τα anime είναι μόνο για παιδιά.Οι Ιάπωνες έχουν τεράστια παράδοση στο animation με πασίγνωστες ταινίες και δημιουργούς (όλοι ξέρουμε τον
Miyazaki, το studio Chibli και τα Spirited AwayPrincess Mononoke και αμέτρητα άλλα αριστουργήματα). Τεράστια παράδοση έχουν όμως και στην τηλεόραση, όπου τα anime αποτελούν το κύριο πιάτο για μικρούς και μεγάλους. Στην Ελλάδα τα γνωρίσαμε με τα KabamaruDragon BallPokemonDigimonOne Piece κ.α. 
 

Καθώς όμως τα anime φιλτραρίστηκαν απο την κουλτούρα μας, όπου ότι είναι animation είναι παιδικό, και αφού πχ το One Piece (Καπετάνιος Ντρέικ στα ελληνικά) κόπηκε απο το ΕΣΡ λόγω βίαιων εικόνων, η πλειοψηφία του κοινού ποτέ δεν γνώρισε ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της βιομηχανίας θεάματος που απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικους.   

Εγώ λοιπόν ως φαν του είδους απο πιτσιρικάς και αφού πλέον με την βοήθεια του ίντερνετ μπορώ να έχω πρόσβαση σε υλικό που η τηλεόραση δεν μου δίνει, μάζεψα 5 επιλογές για όσους απο εσάς είστε ολίγον καχύποπτοι με το είδος, θα ήθελαν να ξεκινήσουν να βλέπουν αλλά δεν ξέρουν απο πού, βλέπουν και θα ήθελαν να κάνουν το βήμα παραπάνω και να δουν κάτι πιο σοβαρό απο τo Bayblade.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία των άνιμε...ταινίες για τον στρατό της Ιαπωνίας εξελίχθηκαν σε κομμάτι της κουλτούρας

Στην Ιαπωνία τα κινούμενα σχέδια δεν είναι ταυτόσημα των «παιδικών». Τα άνιμε, που πλέον μετράνε πάνω από έναν αιώνα ιστορίας, αποτελούν ένα...